blog_top blog_left

Trend-uri de marketing online în România 2022 – Social Media Marketing (Partea 1)

Majoritatea canalelor de #SocialMedia vor gravita în 2022 mai mult ca niciodată în jurul #SnackableContent.

Instagram & TikTok sunt exponenții acestui trend, dar Facebook (cu stories), chiar și Pinterest, SnapChat & YouTube (cu shorts) și alte rețele de nișă care mai încearcă să penetreze piața vor merge în aceeași direcție din cauza attention span-ului tot mai mic al consumatorilor.

Toate canalele de social media se vor alinia trend-urilor de #ecommerce

…într-o cursă pentru un share of pocket mai mare din bugetele brand-urilor dar și pentru a-și crește relevanța în partea inferioară a funnel-ului de marketing. Facebook are de multă vreme formate de reclamă dedicate și social shops iar pixelii deja s-au antrenat extrem de mult, Instagram a dezvoltat poate cel mai mult în ultimul an funcțiile de ecommerce (inclusiv checkout-ul în platformă), TikTok a anunțat de asemenea funcții speciale în acest sens din Q1 2022.

#InfluencerMarketing se maturizează.

Crește nivelul de educare, experiența și așteptările brand-urilor de la aceste tipuri de campanii pe toate rețelele sociale. Cred, de asemenea, că folosirea creatorilor de conținut devine o soluție viabilă to “get community / social media right” pentru brand-uri. Extrem de multe brand-uri nu au capacitatea inhouse și nici chiar cu agenții să creeze content interesant și adaptat fiecărui mediu social în parte. Așa că “outsourcing-ul” creării de conținut digital către digital content creators poate fi o soluție viabilă. În timp ce brand-urile care au fost early adopters ai trend-ului de influencer marketing, sunt pregatite să scaleze în 2022 și vor putea să aloce o felie serioasă din bugetul lor în această zona, inclusiv cu așteptări de ROI pozitiv.

Cum poți să te adaptezi cu brand-ul tău?!…

  • Găsește-ti soluții scalabile de generare de conținut digital. X postări de tip poză pe lună sunt extrem de departe să “do the job” în social media lui 2022. Ia în calcul și creatorii de conținut pe lângă eforturile inhouse sau cu agenția(iile).
  • Dacă reprezinți un brand cu capacități de ecommerce, exploatează la maxim funcțiile platformelor sociale pentru industria ta.
  • Dacă nu ai capacități de ecommerce, INDIFERENT de industria ta, DEZVOLTĂ-ȚI capacități de vânzare digitală de orice fel poți până când nu rămâi în urmă!
  • Deși nu e cea mai eficientă, educată sau transparentă componentă a marketing-ului digital #InfluencerMarketing e here to stay. Testează dacă nu ai făcut-o până acum ca să afli în ce zonă din funnel și pentru ce obiective e potrivit pentru industria și brand-ul tău. Crează-ți benchmarks și include constant bugete și pentru această tactică.

To be continued…
2 / 9 – Facebook
3 / 9 – Instagram
4 / 9 – TikTok
5 / 9 – Social Ads
6 / 9 – YouTube
7 / 9 – Google Ads
8 / 9 – Google Organic / SEO
9 / 9 – Other Digital Trends

inapoi
blog_bot