blog_top blog_left

Trend-uri de marketing online în România 2022 – YouTube (Partea 6)

#YouTube este și va rămâne și în 2022 cel mai important canal digital de consum al conținutului video de tip #LongForm, în mod special pe device-urile mobile (70% din public). Ce nu ar (mai) trebui să încerce YouTube ar fi să copieze de la TikTok & Instagram (Reels), adică să încerce să fie ceea ce nu este. Shorts a fost un experiment nereușit.

Deși consumul YouTube de pe device-uri de tip #SmartTV nu e încă semnificativ în România, acesta e un trend de urmărit în 2022.

E de așteptat că video-urile de tip DIY din orice domeniu vor crește în continuare atât în volum cât și în consum, odată cu noile generații care așteaptă rezultate video de tip #HowTo la căutările lor în locul celor text din Google.

De asemenea, video-urile cu capitole vor mări timpul de vizualizare și vor îmbunătăți rezultatele SEO pentru creatorii și brand-urile care le vor folosi.

Cum poți să te adaptezi cu brand-ul tău:

  • Încearcă să fii prezent ori prin parteneriate cu creatori de conținut, ori prin reclame plătite în show-urile de YouTube de interes pentru publicul tău.
  • Dacă se pretează la industria ta și există căutări repetitive în anumite direcții, crează conținut video de tip #evergreen ca parte a strategiei tale de conținut online.
  • Documentează maximal (titluri, descrieri, thumbnails, subtitrări, etc) video-urile și împarte-le în capitole ca să profiți pe termen lung de căutările evergreen cu răspuns în YouTube.

To be continued… 

7 / 9 – Google Ads
8 / 9 – Google Organic / SEO
9 / 9 – Other Digital Trends

inapoi
blog_bot