blog_top blog_left

Trend-uri de marketing online în România 2022 – Instagram (Partea 3)

Reels este formatul cu cel mai mare succes organic

În și datorită competiției acerbe cu TikTok pentru titlul de ”Cel mai #SnackableContent”, Instagram deține unul dintre formatele cu reach organic încă bun, Reels, respectiv dezvoltă formatul de stories din ce în ce mai mult.

Funcții de #Ecommerce avansate

Așa cum menționam că vor proceda toate rețelele sociale și Instagram dezvoltă masiv toate funcțiile de #ecommerce. Poate cel mai important trend de menționat, împreuna cu eliminarea limitei de 10.000 followers pentru link-urile în stories. Asta înseamnă că, în sfârșit, rețeaua socială visual oriented începe să contribuie mai agresiv și în partea inferioară a funnel-ului de marketing.

Noi moduri de utilizare Instagram

Dacă până acum 2-3 ani Facebook era rețeaua principală pentru staying in contact with friends, Gen Z & young millenials fac switch-ul inclusiv pentru acest tip de activitate spre Insta.

Aceste ultime două trend-uri îl fac să fie mediul digital #1 de consideration pentru brand-urile de consum (FMCG, fashion & lifestyle brands, etc). Tot ca o consecință a ajustării consumului aplicației, cred ca diferitele formate video (stories, reels, videos in feed) se vor contopi/uniformiza.

Cum poți să te adaptezi cu brand-ul tău:

  • Dacă ai un public țintă format din Gen Z & young millenials, Instagram e un mediu de pe care nu poti lipsi in 2022.
  • Gasește solutii originale și scalabile pentru a crea conținut personalizat, poate chiar folosindu-te de creatorii de conținut din nișa ta.

To be continued… 

4 / 9 – TikTok
5 / 9 – Social Ads
6 / 9 – YouTube
7 / 9 – Google Ads
8 / 9 – Google Organic / SEO
9 / 9 – Other Digital Trends

inapoi
blog_bot