Dacă nu ai ajuns la ediția de anul acesta a Brand Minds, vei regăsi mai jos o serie de informații extrase după prezentarea fiecărui speaker și câteva idei cheie care pot avea impact asupra brand-ului sau a companiei tale.
Robin Sharma a amintit în timpul prezentării sale că lucrurile simple pe care fiecare dintre noi le face zi de zi sunt cele care aduc rezultate de durată atât în viața personală cât și în business. A insistat pe integritate ca ingredient principal în ceea ce privește leadership-ul și a enunțat câteva alte principii legate de același subiect: persoana care ajută cel mai mult extrage și cele mai multe beneficii, leadership-ul reprezintă măiestrie în domeniul în care evoluezi, rolul unui lider este să dezvolte alți lideri, iar elementele esențiale în leadership sunt inspirație, influență și impact.
Cel mai interesant concept transmis de Robin Sharma este reprezentat de atenția pe care o acordă, pe lângă mindset, elementelor pe care el le numește heartset, soulset și healthset. În nota întregului discurs, Robin Sharma a încheiat cu un citat pentru inspirație: „Be ashamed to die before you have won a victory for human kind.”
Helen Fisher a prezentat câteva dintre rezultatele obținute în urma studiilor în domeniul neuroștiinței și cum tipurile de personalități sunt influențate de prezența și absența în corp a unor cantități mai mari sau mai reduse a patru hormoni: testosteron, dopamină, serotonină și estrogen. Mai multe informații se regăsesc pe site-ul www.neurocolor.com. Există o serie de similarități între tipologiile de personalitate prezentate de Helen Fisher și modelul DISC, deși bazele științifice par diferite. Esența speech-ului lui Helen și concluzia acestuia a fost: „When you understand the brain you can reach anyone.”
Nu aveam foarte multe informații despre Shed Simove înainte de participarea la Brand Minds și în ciuda faptului că nu sunt întru totul de acord cu câteva dintre tacticile utilizate pentru a câștiga notorietate, printre care și publicarea unei cărți numite „What every man thinks about apart from sex” cu 200 de pagini albe, am apreciat maniera amuzantă utilizată pentru a ne aminti tutoror cât de importantă este creativitatea și că nu ar trebui niciodată să încetăm să experimentăm.
Probabil cel mai așteptat moment al zilei a fost speech-ul susținut de Sophia, primul robot umanoid dotat cu inteligență artificială care a primit cetățenia unei țări. Sophia a fost mai degrabă intervievată de către un moderator iar după 7-8 minute de discuție a ales să nu mai răspundă ultimelor 3-4 întrebări ale interviului. Vestea bună, în definitiv, este faptul că roboții sunt în continuare perfectibili iar momentul în care „inteligența artificială va fi la fel de comună ca electricitatea”(Sophia) este în continuare îndepărtat.
Daniel Goleman a participat la eveniment cu aerului omului de știință care are un răspuns probabilistic pentru orice întrebare și a prezentat un mix al studiilor efectuate, mix regăsit în mai multe cărți deja publicate, de la Inteligență Emoțională la Focus. Pe lângă informațiile utile, Daniel Goleman a transmis și un mesaj care să ne încurajeze să ne deconectăm de la device-urile care ne acaparează din ce în ce mai mult viețile: „The wealth of information brings a poverty of attention.”
Pentru Seth Godin, ultimul speaker și după părerea mea cel care a oferit și cea mai multă valoare audienței, voi publica un articol separat în care să transmit idei și inspirație oferite de, în opinia mea, cel mai influent și inspirat om de marketing din zilele noastre.