blog_top blog_left

Schimbările anunțurilor din campaniile Google Ads și impactul acestora asupra rezultatelor generate

După rebranding-ul anunțat recent, Google vine și cu schimbări legate de textele reclamelor pentru a permite brand-urilor și advertiserilor să transmită mesaje mai lungi, mai clare și mai ușor de înțeles de către public. Printre schimbările anunțate se numără adăugarea unui al treilea headline de 30 de catractere, a unei descrieri secundare și a posibilității de utilizare a 90 de caractere pentru textul fiecărei descrieri a reclamei.

Ca punct de impact asupra advertiserilor, schimbarea anunțată de Google implică un mai mare spațiu disponibil pentru comunicarea mesajelor importante pentru aceștia și pentru campania aflată în desfășurare. În primă fază, acum câțiva ani, anunțurile text includeau 30 de caractere pentru headline și două alte texte de câte 20 de caractere, acest spațiu fiind redus pentru a transmite mesaje relevante de marketing. Astfel, majoritatea specialiștilor scriau mesaje funcționale care nu transmiteau în mod concret poziționarea brand-ului.

Reclamele de tip text sunt afișate în partea superioară și în partea inferioară în pagina de căutări a Google și sunt formate din trei segmente: headline, URL și text descriptiv.

În cele trei headline-uri formate din 30 de caractere este recomandat ca brand-urile să menționeze produsele sau serviciile oferite utilizatorilor, în timp ce în cele două câmpuri de 90 de caractere destinate descrierilor este recomandat să fie afișate detalii suplimentare despre acestea precum și un call-to-action adecvat. În final, URL-ul include link-ul către care utilizatorii sunt direcționați, brand-urile având posibilitatea să adauge și un text opțional în câmpul Path.

Cel mai mare impact al acestor schimbări de text asupra brand-urilor este reprezentat de faptul că anunțurile de Google Ads devin în prezent instrumente de poziționare de marketing pentru business-uri și brand-uri și nu simple instrumente funcționale. Luând în considerare aceste noi formate, storytellling-ul devine o direcție esențială pentru companii, iar jucătorii care implementează strategii relevante de comunicare vor deține un avantaj. Astfel, Google oferă advertiserilor și companiilor posibilitatea de a se diferenția într-un mod relevant și explicit de competitorii acestora.

În același timp, este recomandat ca mesajele scurte care transmit beneficii funcționale (ex: livrare gratuită) să fie transmise în extensiile de reclamă (callouts și site links – detalii aici), în timp ce anunțul propriu-zis trebuie să includă mesajul de campanie sau de marketing sau povestea brand-ului în funcție de obiectivul prestabilit.

Pentru a utiliza la potențial maxim schimbările implementate de Google este recomandat ca advertiserii sau specialiștii care se ocupă de campanii să acorde suficient timp pentru actualizarea anunțurilor care rulează în prezent.

Google introduce și funcționalitatea de ad strength care permite advertiserilor să măsoare cu o mai mare acuratețe corectitudinea și eficiența anunțurilor, acest indicator identificând relevanța, cantitatea și diversitatea copy-ului utilizat în reclamă. Funcționalitatea de ad strength oferă feeedback acționabil și permite optimizarea reclamelor.

Pentru a utiliza în mod eficient această funcție recomandarea este ca advertiserii să folosească multiple headline-uri distincte, descrieri și asset-uri diferite (până la 15 imagini, 5 logo-uri și descrieri pentru anunțurile responsive de tip display) și până la 5 headlines diferite pentru reclamele de tip search. În acest mod Google va putea genera un număr mai mare de recomandări relevante cu ajutorul algoritmilor de inteligență artificială și prin machine learning.

inapoi
blog_bot