Facebook Instant Articles- ce sunt și cum funcționează

Facebook a schimbat modul în care consumăm articole pe reţeaua de socializare prin introducerea Instant Articles, concept ce permite citirea articolelor direct în aplicația de mobil a rețelei sociale, fără a încărca conținut suplimentar.

Ce sunt Instant Articles

Instant Articles oferă utilizatorului un nou mod de a citi articole de pe device-urile mobile, mai curat și mult mai rapid. Facebook susține că Instant Articles se încarcă de până la zece ori mai repede decât articolele accesate din interfaţa web. Cum? Mecanismul e simplu. În loc să încarce articolele de pe blog sau site, Facebook le urcă în propria platformă.

Rata de utilizare a device-urilor mobile a înregistrat o creștere majoră în ultimii ani, iar viteza de încărcare este un aspect de bază care influențează experiența utilizatorului. Facebook Instant Articles este o modalitate de expunere a conținutului pe smartphone-uri ce oferă un grad de interacționare mai bun al utilizatorilor.

Platforma Facebook  include o serie de funcții interactive, ce permit conectarea utilizatorilor la povești, postări sau fotografii, prin redarea automată a videoclipurilor sau prin galeriile de imagini la un click distanță.

În urma testelor făcute de echipa Facebook privind platforma Instant Articles, concluziile au fost următoarele:

  • Instant Articles din News Feed au primit cu 20% mai multe clickuri pe mobil decât articolele web;
  • După ce un utilizator accesează un articol instant, șansele ca textul să fie citit cresc cu 70%;
  • Sunt cu 30% mai multe șanse ca Instant Articles să fie distribuite către prieteni de un utilizator, odată ce sunt accesate;
  • Persoanele care au o viteză mai mică a Internetului pe telefon au citit în medie cu 20-40% mai multe Instant Articles decât articolele web.

Cum funcționează Instant Articles pentru user

În momentul in care pagina pe care o urmărești postează ceva, în partea dreapta a preview-ului apare un icon „fulger” care anunță că articolul este disponibil în acest format, după cum poți vedea în fotografie. In momentul în care articolul este accesat, acesta este deschis rapid în cadrul platformei Facebook.

 

Cum creezi Instant Articles

Pentru a publica Instant Articles trebuie să fii Admin sau Editor pe pagina de Facebook și ai nevoie de cunoștinte tehnice sau de un programator.

Pas 1: Loghează-te pe instantarticles.fb.com.

 

Pas 2: Alege pagina de Facebook de pe care vrei să publici Instant Articles.

 

Pas 3: Instalează pluginul cu ajutorul căruia poți genera un feed special sau dezvoltă-l după indicațiile Facebook.

Ai nevoie de aprobare pentru a folosi Facebook Instant Articles și, de regulă, durează 2-3 zile lucrătoare după completarea pașilor enumerați mai sus.

În cadrul testelor, Facebook a descoperit că editorii doresc un singur instrument pentru a publica articole pe web, în aplicații de mobil sau în orice altă locație. Ca atare, Instant Articles pot fi publicate direct din sistemul de gestionare a conținutului, nu este nevoie să recreezi articolele în Facebook.

Instant Articles pot fi monetizate

Facebook îți oferă posibilitatea de a monetiza conținutul pe care îl publici prin Instant Articles, iar programul care stă la baza monetizării este Facebook Audience Network. Între articolele sau în articolele pe care le publici prin Instant Articles vor apărea reclame, iar în funcție de un algoritm vei primi o sumă de bani. Pentru a putea accesa programul Facebook Audience Network ai nevoie de cunoștințe în programare, de un webside (atentie, site-urile găzduite pe platforme gratuite cum ar fi Blogger sau WordPress nu sunt acceptate) și de o pagină Facebook cu mulți abonați, cu trafic bun și conversii.

Dezavantajul folosirii platformei Instant Articles este că pierzi vizitele directe pe site, care ar putea duce la o achiziție sau la citirea unui alt articol. Pe de altă parte, însă, articolul tău se va încărca mai repede, fapt care poate duce la o retenție mai bună a utilizatorului pe textul scris. Un alt avantaj este că Facebook iți oferă statistici despre câte persoane ți-au văzut postarea și câte au accesat articolul.

Articole Recomandate